Jezte hodně probiotických potravin, jako je jogurt, kysané zelí a korejské kim chi, abyste ztratili břišní tuk a snížili hladinu kortizolu. Existuje množství nových výzkumů o výhodách těchto zdravých bakterií pro lepší výkon a složení těla.

 

Dvě nové studie ukázaly, že užívání probiotik vám umožní výrazně zhubnout břišní tuk. V první studii nevedlo užívání probiotik při dietě s vysokým obsahem tuku k žádnému nárůstu břišního tuku, zatímco placebo skupina nabrala břišní tuk.

 

Druhá studie ukázala, že suplementace probiotiky snížila rizikové faktory metabolických onemocnění a vedla k většímu vychytávání glukózy a lepšímu zdraví inzulínu.

 

Řízení inzulinu je zásadní pro zdraví a štíhlost, protože úlohou inzulinu je dostat glukózu do vašich buněk, aby mohla být využita jako energie nebo uložena jako tuk. Pokud se buňky stanou rezistentními na inzulín kvůli příliš velkému množství glukózy, budete mít přebytek inzulínu viset v krvi, což povede ke zvýšení kortizolu.

 

Vysoké hladiny kortizolu vedou k nárůstu břišního tuku a způsobují záněty, což urychluje stárnutí v orgánech, jako je mozek a srdce. Probiotika mohou pomoci, protože snižují reakci kortizolu v důsledku vnějšího stresu.

 

Tyto zdravé bakterie jsou schopny eliminovat špatné patogeny ve střevě a minimalizovat zánětlivé biomarkery, které ovlivňují neuromuskulární funkci.

 

Výsledkem je, že lidé pociťují méně úzkosti a mají lepší náladu díky zdravým střevům.

 

Získejte probiotika z fermentovaných potravin, jako je jogurt, kefír, indické Lassi, kysané zelí a kim chi. Přidejte je jako koření do každého jídla.


Odkazy na studie, ze kterých vychází text článku.

Messaoudi, M., Lalonde, R., et al. Assessment of Psychotropic-Like Properties of a Probiotic Formulation (Lactobacillus Helveticus R0052 and Bifidobacterium longum R0175 in Rats and Human Subjects. British Journal of Nutrition. 2011. 105, 755-764.

 

Penha, L., Pardo, P., et al. Effects of Probiotic Supplementation on Liveweight Gain and Serum Cortisol Concentration in Cattle. Veterinary Record. May 2011. 168(20), 538. Published Ahead of Print.

 

Sohail, M., Liaz, A., et al. Alleviation of Cyclic Heat Stress in Broilers by Dietary Supplementation of Mannan-Oligossaccharide and Lactobacillus-Based Probiotic: Dynamics of Cortisol, Thyroid hormones, Cholesterol, C-Reactive Protein, and Humoral Immunity. Poultry Science. September 2010. 89(9), 1934-1938.

 

Kadooka, Y., Sato, M., et al. Regulation of Abdominal Adiposity by Probiotics (Lactobacillus Gasseri SBT2055) in Adults with Obese Tendencies in a Randomized Controlled Trial. European Journal of Clinical Nutrition. 2010. 64, 636-643.

 

Chen, J., Wang, R., et al. Bifidobacterium Adolescentis Supplementation Ameliorates Visceral Fat Accumulation and Insulin Sensitivity in an Experimental Model of the Metabolic Syndrome. British Journal of Nutrition. September 2011. 14, 1-6.